• Končano

OBDARUJ IN OSREČI!

Približujejo se praznični dnevi, ko smo med sabo še bolj povezani. Obdarovali se bomo z darili, obiskali svoje najbližje, izmenjali lepe besede, soseda povabili na kavo, potico, morda celo večerjo. Ste se vprašali ali bodo za vse tej dnevi tako lepo preživeti, bodo povsod svoj dom praznično okrasili, postavili novoletno smrečico, obesili lučke ali celo postavili jaslice? Se bodo povsod otroci na praznično jutro razveselili daril in bo takrat jedilnik po vseh družinah bolj bogat? Nekateri otroci bodo s svojimi družinami šli na počitnice, smučat, se kopat v toplice ali pa bodo obiskali bolj oddaljene kraje. Žal je vse preveč otrok, ki bodo s svojo družino doma skromno preživeli praznike brez obdarovanja, mamljivo dišeče hrane, ali pa bodo otroci celo sami doma, ker bodo starši primorani delati, da zaslužijo denar vsaj za osnovno preživetje.

Na te otroke tako kot lansko leto tudi letos v humanitarnem društvu Križemrok nismo pozabili. Z vašo pomočjo bomo nekatere otroke peljali na zimovanje in jih tam tudi obdarili, spet druge bomo z darili osrečili kar doma na njihovem domu.

Lansko leto smo obdarili 219 otrok in na zimovanje odpeljali 42 otrok. Letošnje leto bomo obdarili tudi otroke iz splošne bolnišnice Dr. Franca Derganca Šempeter, enota Stara Gora in otroke iz Bosne.

Radi bi pripomogli k temu, da veliko otrok in družin vsaj za praznične dni občuti, da niso sami, da nekdo misli na njih.

Če želite vam sporočimo nekaj osnovnih informacij (kaj otrok rad počne, velikost oblačil, obutve,…). Paketek nato napolnite primerno starosti in spolu otroka, ki ste ga izbrali. Naj bo to nekaj za pocerkljat, za posladkat, za v šolo, za oblečt, skratka naj bo nekaj kar bo nato samo njegovo. Vse nadaljne informacije vam sporočimo po e-mailu. Verjamemo, da skupaj zmoremo več, skoraj nemogoče!