• Končano

Naj smo si še tako želeli, da bi bil sobotni jutranji klic zgolj del neke nočne more, se nam želja ni izpolnila. Ko smo stali na žalostnem pogorišču in ugotavljali, kakšna nesreča nas je doletela, je v nas zavrtalo kruto realno stanje.

Opremo, ki smo jo hranili v naših prostorih, smo zbirali že vse od naših začetkov, torej več kot štiri leta. In zgorelo je vse, kar smo našim čudovitim otrokom v humanitarnem društvu nudili na vsakoletnih letovanjih in zimovanjih. Zgorela je tudi hrana in pomoč, s katero smo jim želeli izboljšati življenjske razmere.

Zgoreli so prostori, niti strehe ni več.

ŠKODE ZA VEČ KOT 4000 EUR

Poškodovano ali popolnoma uničeno je po naših ocenah za okrog 4500 evrov vredne opreme in pripomočkov (taborna oprema, športni rekviziti (box vreče, rokavice, fokusi, uteži, žoge in druga oprema), material in pripomočki za ustvarjalne delavnice, prenosni računalnik, radio, oprema za ozvočenje, ogledala, luči, torej vse, kar smo uporabljali pri svojih dejavnostih skozi vse leto. Zgorela so nova oblačila, paleta obstojne hrane, kuhinjski pripomočki in še in še.

VZTRAJAMO IN SE NE DAMO

Zdaj seštevamo, beležimo, ocenjujemo in rešujemo, kar se rešiti da. Hkrati pa še vedno načrtujemo in se ne damo. Taki smo mi Križemrokovci, zakopani v delo, z mislimi na najboljše, z mislimi na vse žareče otroške obraze, ki z nami preživijo pogosto edinih nekaj brezskrbnih dni v letu.
Močno verjamemo, da ima vsak otrok pravico do igre, tudi v naravnem okolju. In delamo prav vse, da jim to pravico tudi omogočimo. V dobrih treh letih smo tako na aktivna letovanja odpeljali že 418 otrok.

POMOČ POTREBUJEMO BOLJ KOT KDAJKOLI

Zato smo tu in se borimo, vedno bolj. In verjamemo. Ker so to naši otroci, ker jih imamo radi, ker jih spoštujemo in ker smo prepričani, da bodo postali veliki ljudje.
Nam lahko pomagate, da bi lahko otrokom pomagali še naprej?
Še nikoli pomoči nismo potrebovali bolj, kot jo zdaj. Razsežnosti takšnega požara si še sami težko predstavljamo, ko odkrivamo, za kaj vse bo potrebno poskrbeti.

VSAKA POMOČ ŠTEJE!

Poleti nas čaka letovanje. Starši in otroci komaj čakajo in se tega veselijo vse leto. Nikakor jim ne želimo sporočiti, da počitnic za otroke zaradi požara ne bo. Mnogi otroci se drugega ne morejo veseliti in naše poslanstvo je, da jim zagotovimo teh nekaj brezskrbnih in čudovitih novih izkušenj.
Če ne morete pomagati finančno, bomo hvaležni tudi materialnih prispevkov (hrane, opreme za tabor, ustvarjanje, torej vse, kar nam je zgorelo) in dobre besede pri drugih, ki bi lahko darovali.
Hvala vam, iz srca! V imenu vseh, ki nam pomagajo, v imenu vseh sodelavcev, staršev in otrok. Hvala!
HUMANITARNO DRUŠTVO KRIŽEMROK Kamniška graba 141, 2351 Kamnica
MŠ: 4066596000, Reg. št.: 5531312717,
DŠ: 14234203, nismo zavezanci za DDV
TRR: SI56 6100 0000 8119 441 pri
Delavski hranilnici d.d., Ljubljana