Humanitarne dejavnosti

Slovenska diagonala

Slovenska diagonala je dobrodelni etapni ultratek od Hodoša do Sečovelj, katerega izkupiček bo v celoti namenjen letovanju otrok s posebnimi potrebami iz dnevnih oddelkov CUDV Dolfke Boštjančič, Draga. Projekt bo izveden v sodelovanju s Humanitarnim društvom Križemrok.

OBDAROVANJE OTROK – 2016

OBDARUJ IN OSREČI!

Približujejo se praznični dnevi, ko smo med sabo še bolj povezani. Obdarovali se bomo z darili, obiskali svoje najbližje, izmenjali lepe besede, soseda povabili na kavo, potico, morda celo večerjo. Ste se vprašali ali bodo za vse tej dnevi tako lepo preživeti, bodo povsod svoj dom praznično okrasili, postavili novoletno smrečico, obesili lučke ali celo postavili jaslice? Se bodo povsod otroci na praznično jutro razveselili daril in bo takrat jedilnik po vseh družinah bolj bogat? Nekateri otroci bodo s svojimi družinami šli na počitnice, smučat, se kopat v toplice ali pa bodo obiskali bolj oddaljene kraje. Žal je vse preveč otrok, ki bodo s svojo družino doma skromno preživeli praznike brez obdarovanja, mamljivo dišeče hrane, ali pa bodo otroci celo sami doma, ker bodo starši primorani delati, da zaslužijo denar vsaj za osnovno preživetje.

Na te otroke tako kot lansko leto tudi letos v humanitarnem društvu Križemrok nismo pozabili. Z vašo pomočjo bomo nekatere otroke peljali na zimovanje in jih tam tudi obdarili, spet druge bomo z darili osrečili kar doma na njihovem domu.

Radi bi pripomogli k temu, da veliko otrok in družin vsaj za praznične dni občuti, da niso sami, da nekdo misli na njih. Naj bo vaše srce dobrosrčno tako kot je bilo lansko leto, ko smo obdarili 141 otrok in na zimovanje peljali 39 otrok. Letos bi radi, da bi bile številke pri obdarovanih otrocih še večje.

Če želite vam sporočimo nekaj osnovnih informacij (kaj otrok rad počne, velikost oblačil, obutve,…). Paketek nato napolnite primerno starosti in spolu otroka, ki ste ga izbrali. Naj bo to nekaj za pocerkljat, za posladkat, za v šolo, za oblečt, skratka naj bo nekaj kar bo nato samo njegovo. Vse nadaljne informacije vam sporočimo po e-mailu. Verjamemo, da skupaj zmoremo več, skoraj nemogoče!

Zbiranje daril za leto 2016 je zaključeno! Iz srca, v imenu otrok in društva Križemrok, hvala vsem darovalcem!

Humanitarna akcija

Zbiranja otroških oblačil, obutve in igrač na O. Š. Ludvik Pliberšek Maribor

Z veseljem sporočamo, da je bila akcija zbiranja oblačil na naši šoli ponovno uspešna. Za vse podarjene stvari se vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešnosti akcije, najlepše zahvaljujemo.

Vse zbrano smo predali društvu Križemrok, ob tem pa je nastalo tudi nekaj fotografij.

Mladi člani rdečega križa z mentorico Viktorijo Kodrič

Fotografije lahko vidite na našem google+ profilu

Fotografije sta posneli Vika Kodrič in Vida Soršak.

Kristalna novoletna pravljica

Izkupiček od dražbe steklenih izdelkov: prejeli smo 230€, kar bomo porabili za obdarovanje otrok.

V mesecu obdarovanj, ko kristali padaju tudi iz neba, vabljeni na koncert s kristalnimi inštrumenti visokih vibracij. Soundgalaxies kristalne posode, kristalna lira, zvončki.

Kristalna novoletna pravljica

Gala doživetje z dobrodelno dražbo

Zbrana sredstva bodo namenjena pokritju stroškov prazničnega zimovanja in obdarovanja otrok.

Kdaj?

18.12.2015 ob 18.uri

Kje?

v Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška

Dogodek ne bo obogatil samo vaših življenj. Z dobrodelno dražbo kristalnih izdelkov Steklarne Rogaška bomo praznično vzdušje pričarali tudi otrokom iz socialno ogroženih družin.

Doživetje, ki bo odzvanjalo še dolgo zatem.

Kristalinke: so ženske, boginje, ki skozi zvok in glas predajajo znanja o kristalih in kristalno zavest ljudem

Gaja Klas, Tjaša Cepuš, Sara Jošić

Informacije in vstopnice:

info@zvovni-spa.si 031 568 711 – Tjaša
avrora@avrora-center.si 041 962 559 – Sara
gaja.klas@gmail.com 031 333 738 – Gaja
info@krizemrok.si 041 433 459 – Tomo

Sponzorji:

V sodelovanju z

Vabilo: